Yanına da domatesli biberli bir bulgur pilavı yapıverdim. Anlaşılan o ki biz daha uzun müddet bulguru bu şekilde tüketeceğiz. ;)
Soslu Köfte
Malzemeler:
- 300 gr kıyma (kişi durumunuza göre değişir)
- 1 adet soğan (rondoda çekilmiş)
- bayat ekmek içi (ıslatılıp ufalanmış)
- tuz (arzuya göre)
- karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
- 3-4 adet domates
- 2-3 adet sivribiber
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz
- sıvıyağ
Üzerine: sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun ve top top köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri kızartıp bir fırın kabına alın.
- Sos için zeytinyağında biberleri soteleyip, rondoda çekilmiş domatesleri ekleyin. Ezilmiş sarımsakları da ekleyip biraz pişirin. Pişmeye yakın tuzunu kimyonunu ekleyin.
- Domatesler suyunu iyice çekmesin sos sulu sulu kalsın...
- Sosu köftelerin üzerine dökün ve servis yapmadan önce fırında ısıtın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
- Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 1-2 adet sivri biber
- 1 adet iri domates
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- tuz
- sıvıyağ
Yapılışı:
- Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın, domatesi rondodan geçirin.
- Tencereye yağı koyun, soğanları ekleyip biraz döndürüp biberleri ekleyin ve soteleyin.
- Sonra domatesleri ekleyip biraz döndürün ve yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz bulguru ekleyin.
- Karıştırıp, üzerine 3 bardak sıcak su koyun ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatın, fokurduyorsa altını kısıp pişmeye bırakın.
- Bulgur iyice suyunu çekince altını kapatın. Bir karıştırıp üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın. Dinlenmeye bırakın.
- Afiyet olsun...
1 yorum:
tarifiniz çok güzel ama kaçkişilik olduğunu belirtirseniz sevinirim.
Yorum Gönder