Cuma, Haziran 30, 2006

Şeftalili Krokanlı Parfe

Parfe tarifini televizyonda Yeşil Elma programında seyrettim. Bu ilk parfe denemem oldu, bugün misafirlere ikram ettim, herkes tabağını temiz geri verdi :) Bundan sonra çeşit çeşit denerim artık ;)

Krokanlı Şeftalili Parfe
Malzemeler:
  • 1 paket kakaolu bisküvi (Ben kalmış kakaolu kekim ile yaptım)
  • 1 kutu krem şanti (2 paketi birden)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet şeftali

Kreması:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Krokan: Şeker ve fındık kırığı, ocakta şeker eriyene dek ısıtılıp, karıştırılır... (Bu kısmı görmedim kendim böyle yaptım, herhalde krokan böyle yapılıyordur, sonuçta oldu.)

Yapılışı:

  • Kreması için tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
  • Bisküvi rondoda çekilir. Şeftali küçük küçük doğranır.
  • Kremşanti hazırlanıp, tüm malzemeler karıştırılır.
  • Kalıba dökülüp, buzluğa konur.
  • Üzeri krokanla süslenerek, soğuk servis yapılır...
  • Afiyet olsun...