Krokanlı Şeftalili Parfe
Malzemeler:
- 1 paket kakaolu bisküvi (Ben kalmış kakaolu kekim ile yaptım)
- 1 kutu krem şanti (2 paketi birden)
- 1 su bardağı süt
- 2 adet şeftali
Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Krokan: Şeker ve fındık kırığı, ocakta şeker eriyene dek ısıtılıp, karıştırılır... (Bu kısmı görmedim kendim böyle yaptım, herhalde krokan böyle yapılıyordur, sonuçta oldu.)
Yapılışı:
- Kreması için tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
- Bisküvi rondoda çekilir. Şeftali küçük küçük doğranır.
- Kremşanti hazırlanıp, tüm malzemeler karıştırılır.
- Kalıba dökülüp, buzluğa konur.
- Üzeri krokanla süslenerek, soğuk servis yapılır...
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder