Pazar, Haziran 18, 2006

Fırında Sebzeli Makarna

Malzemeler:
  • Yarım paket makarna
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı süt
  • kaşar peyniri rendesi
  • tuz
  • karabiber

Yapılışı:

  • Makarna haşlanır.
  • Domates hariç tüm sebzeler jülyen (yani ince uzun) doğranır. Hepsi zeytinyağında sotelenir.
  • En son küçük doğranmış domates de ilave edilip soteye devam edilir.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • Makarna fırın kabına alınır ve üzerine sebzeler dökülür.
  • Süt gezdirilip, kaşar rendesi dökülür.
  • 180 derece fırına sürülür.
  • Kaşarlar eriyince fırından alınır.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Not: Sebze olarak biraz mantar ve pırasa da eklenebilir.