- Yarım paket makarna
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- yarım çay bardağı süt
- kaşar peyniri rendesi
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Makarna haşlanır.
- Domates hariç tüm sebzeler jülyen (yani ince uzun) doğranır. Hepsi zeytinyağında sotelenir.
- En son küçük doğranmış domates de ilave edilip soteye devam edilir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Makarna fırın kabına alınır ve üzerine sebzeler dökülür.
- Süt gezdirilip, kaşar rendesi dökülür.
- 180 derece fırına sürülür.
- Kaşarlar eriyince fırından alınır.
- Sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Not: Sebze olarak biraz mantar ve pırasa da eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder