Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım paket yaşmaya
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Ilık su (azar azar konuyor)
Üzerinin harcı:
- 1 kutu ton balığı konservesi
- 2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 kase mısır konservesi
- 7-8 adet siyah zeytin
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- 2 çorba kaşığı ketçap
- kekik,
- tuz,
- karabiber
- sıvı yağ
Yapılışı:
- Kaba unu koy, ortasını havuz yap. Havuzun içine mayayı koy, az ılık su ile erit, sıvıyağı şekeri, tuzu ekle, unla karıştır ve yoğur.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak suyun miktarı da ona göre ayarlanacak. Eğer katı olursa az su eklenir, yumuşak olursa da ele biraz un alınır.
- Hamuru tezgaha al ve tezgahta da yoğur. Hamuru tepsi büyüklüğünde aç, yağlanmış tepsiye koy. Üzerine yağ, ketçap, kekik, tuz, biber serpip yaydır.
- Üzerine konacak malzemeleri doğra ve karıştır, kaşar peynir hariç. Hamurun üzerine yaydır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına ver.
- Kaşar rendesini pişmesine yakın üzerine yaydır ve ısıyı 10 derece azalt. Eriyince fırından çıkar.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder