Malzemeler:
- Yarım kilo sotelik et
- 3 adet patates
- 3 adet sivribiber
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- Yarım küçük soğan (bunu ben ekledim)
- maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı içine az sıvıyağ karıştırdım. (orjinalinde margarin)
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Tencereye eti ve yağı alın, et suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip bir iki karıştırın sonra, sivribiber ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
- Küp küp doğranmış patates ile halka halka doğradığınız havuçları az su ile biraz haşlayın.
- Etlere ekleyip karıştırın. (Suyuyla beraber ekledim ve suyu çekene kadar pişirdim.)
- Sotenin pişmesine yakın kıyılmış maydanozu, tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder