Perşembe, Haziran 22, 2006

Sebzeli Et Sote

Sofra Dergisi en sevdiğim yemek dergisi, bu ayki sayısında küçük bir kitapçık veriyordu. Hızlı ve Kolay Mutfak diye ondan bakarak yaptım bu yemeği. Sofra'nın verdiği ek kitapçıkları dergiden daha çok seviyorum :)) (Bir arkadaşın sitesinde de gördüm galiba bu yemeği ama nerde gördüğümü hatırlayamıyorum bir türlü...)

Malzemeler:
  • Yarım kilo sotelik et
  • 3 adet patates
  • 3 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • Yarım küçük soğan (bunu ben ekledim)
  • maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı içine az sıvıyağ karıştırdım. (orjinalinde margarin)
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Tencereye eti ve yağı alın, et suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip bir iki karıştırın sonra, sivribiber ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
  • Küp küp doğranmış patates ile halka halka doğradığınız havuçları az su ile biraz haşlayın.
  • Etlere ekleyip karıştırın. (Suyuyla beraber ekledim ve suyu çekene kadar pişirdim.)
  • Sotenin pişmesine yakın kıyılmış maydanozu, tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın.
  • Afiyet olsun...