Çarşamba, Haziran 14, 2006

Kıymalı Maydanozlu Börek


Bu benim klasik tepsi böreğim, içini canım neli isterse öyle yapıyorum. Bazen ıspanaklı kıymalı, bazen patatesli, bazen peynirli nasıl denk gelirse. :) Kıymalı maydanozlu da çok güzel oluyor. Ölçülerim göz kararı aslında ama genel olarak ne koyduğumu yazıyorum...
Malzemeler:
  • 5-6 adet yufka
  • 3 yumurta (tepsim büyük olduğu için)
  • süt
  • yoğurt
  • sıvıyağ
  • tuz

içine: kıyma, maydanoz, tuz, karabiber

üzerine: susam, çörekotu

Yapılışı:

  • Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
  • Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağ karışımını yapın içine birazcık tuz katın. Üzerine sürün.
  • İkinci yufkayı üzerine büzdüre büzdüre yayın ve karışımdan sürün.
  • Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yapıp üzerine karışım sürdükten sonra tuz ve karabiber konarak kavrulmuş kıymayı üzerine yaydırın ve kıymanın da üzerine yıkanıp kıyılmış maydanozları serpiştirin.
  • Diğer yufkaları da aralarına harç sürerek yaydırın. En alttaki yufkanın kenarlarını içe katlayıp son yufkayı da üzerine koyun. Karışımdan sürüp üzerine susam ve çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin, fırından çıkınca üzerine su serpiştirip örtün, biraz dinlendirin...
  • Afiyet olsun...

Not: İçine sürülen karışımı sadece sütlü veya sadece yoğurtlu olarak da yapabilirsiniz. Ben hepsinden koyuyorum ;)