Bu benim klasik tepsi böreğim, içini canım neli isterse öyle yapıyorum. Bazen ıspanaklı kıymalı, bazen patatesli, bazen peynirli nasıl denk gelirse. :) Kıymalı maydanozlu da çok güzel oluyor. Ölçülerim göz kararı aslında ama genel olarak ne koyduğumu yazıyorum...
Malzemeler:
- 5-6 adet yufka
- 3 yumurta (tepsim büyük olduğu için)
- süt
- yoğurt
- sıvıyağ
- tuz
içine: kıyma, maydanoz, tuz, karabiber
üzerine: susam, çörekotu
Yapılışı:
- Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
- Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağ karışımını yapın içine birazcık tuz katın. Üzerine sürün.
- İkinci yufkayı üzerine büzdüre büzdüre yayın ve karışımdan sürün.
- Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yapıp üzerine karışım sürdükten sonra tuz ve karabiber konarak kavrulmuş kıymayı üzerine yaydırın ve kıymanın da üzerine yıkanıp kıyılmış maydanozları serpiştirin.
- Diğer yufkaları da aralarına harç sürerek yaydırın. En alttaki yufkanın kenarlarını içe katlayıp son yufkayı da üzerine koyun. Karışımdan sürüp üzerine susam ve çörekotu serpin.
- 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin, fırından çıkınca üzerine su serpiştirip örtün, biraz dinlendirin...
- Afiyet olsun...
Not: İçine sürülen karışımı sadece sütlü veya sadece yoğurtlu olarak da yapabilirsiniz. Ben hepsinden koyuyorum ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder