Perşembe, Haziran 29, 2006

Mücver


Mücveri annem yazın yapar ve bizde ekmek arası domatesle sandviç olarak yerdik. Sabah telefon açıp sordum nasıl yapıyordun diye... Kabak dolması yapmıştım içini yazık etmedim, bir tane de tüm kabağı rendeledim. Çünkü sadece iç olursa iyi olmaz dedi annem.
Malzemeler:
  • Kabak (4 kabağın içi ve 1 bütün kabak rendesi kulandım)
  • 2 veya 3 yumurta (3 tane kullandım)
  • bir kaç dal taze soğan
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • un (miktar göz kararı)
  • taze nane veya kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  • Kabaklar rendelenip suyu sıkılır.
  • İçine diğer malzemeler konup karıştırılır.
  • Çok katı olmayan kaşıkla tavaya konacak kıvamda harç elde edilir.
  • Tavada sıvıyağ kızdırılır ve kaşıkla konan harç önü arkası çevrilerek kızartılır.
  • Altına kağıt havlu konmuş bir tabağa alınır. Kağıt havlu fazla yağı çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun...