Pazartesi, Haziran 19, 2006

Zeytinyağlı Enginar


Daha önce birkaç kere enginar pişirmeyi denemiş ama hüsrana uğramıştım. Bu sefer güzel oldu ve artık enginar yemeği yapmayı öğrenmiş oldum. :)

Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 1 adet iri soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • bir miktar taze bezelye
  • dereotu
  • tuz, birazcık şeker
  • zeytinyağı

Yapılışı:

  • Soyulmuş ve kararmaması için unlu ve limonlu suya konmuş enginarlar tencereye alınır.
  • Küp küp doğranmış soğanlar ve havuçlar eklenir. Bezelyeler de eklenir.
  • Soğuk su ve biraz da unlu sudan konur. Tuz ve şeker ilave edilir.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Enginarlar biraz yumuşayınca küp doğranmış patatesler ilave edilir.
  • Tamamen pişirilir ve soğutulur.
  • Harç enginarların ortasına yerleştirilir ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...