Daha önce birkaç kere enginar pişirmeyi denemiş ama hüsrana uğramıştım. Bu sefer güzel oldu ve artık enginar yemeği yapmayı öğrenmiş oldum. :)
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet iri soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- bir miktar taze bezelye
- dereotu
- tuz, birazcık şeker
- zeytinyağı
Yapılışı:
- Soyulmuş ve kararmaması için unlu ve limonlu suya konmuş enginarlar tencereye alınır.
- Küp küp doğranmış soğanlar ve havuçlar eklenir. Bezelyeler de eklenir.
- Soğuk su ve biraz da unlu sudan konur. Tuz ve şeker ilave edilir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Enginarlar biraz yumuşayınca küp doğranmış patatesler ilave edilir.
- Tamamen pişirilir ve soğutulur.
- Harç enginarların ortasına yerleştirilir ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder