Cuma, Haziran 16, 2006

Portakallı Kek

Tatile çıkmadan önce bilgisayarımda depoladığım bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım tarifleri tek tek yazıyorum. Bunlardan biri de Hale Abla'nın (eşimin kuzeni) portakallı keki. Çok güzel kabarmış lezzetli bir kekti. Ben de hemen fotoğrafını çekip tarifini almıştım. Nihayet sizlerle paylaşıyorum...

Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Hazırlama kabınızı sıcak su dolu bir başka kabın içine oturtuyorsunuz ve yumurtaları kırıp çırpıyorsunuz, sonra şekeri ekleyip çırpın.
  • Yağı, portakal suyunu, unu, kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırın.
  • Yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza dökün.
  • 150 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Bıçak batırıp çıkarın temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  • Afiyet olsun...