Cumartesi, Haziran 10, 2006

Minik Tuzlu Kurabiye ve Tarçınlı Kurabiye


Benim İstanbul'dan canım arkadaşlarım yine cici mamalar yapıp yemişler bana da fotoğraflarını ve tariflerini göndermişler. :) Tarifler Yasemin'den, fotoğraflar da Derya'dan, Her ikisine ve yeğenlerime öpücükler gönderiyorum. Tarifleri de hemen yayınlıyorum. Ellerinize sağlık...

Minik Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ,
  • 2 çorba kaşığı sirke,
  • 3 çorba kaşığı ılık su,
  • 3 su bardağı un,
  • 50 gr. margarin,
  • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi,
  • çok az tuz

Üzerine: zeytin ezmesi, yumurta sarısı, çörekotu veya susam

Yapılışı:

  • Bütün malzemeler yoğrulur, yarım saat dinlendirilir.
  • Merdane ile ince açılır, kare olarak kesillir.
  • Üzerine zeytin ezmesi ve yumurta sarısı sürülür.
  • Kenar kısımlarınada çörek otu veya susam serpiştirilerek fırına verilir.
  • Afiyet olsun...


Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler:

  • 1 paket margarin,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık,
  • 3 çorba kaşığı toz şeker,
  • aldığı kadar un,

Üzerine: Tarçın ve pudra şekeri karıştırılır.

Yapılışı:

  • Margarin, un, şeker ve fındık karıştırılıp yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Fırına verilir.
  • Üzeri pempeleşince yada hafif çatlaklar oluşunca çıkarılır.
  • Ilıkken süzgeçle tarçın karışımı bolca serpilir.
  • Afiyet olsun...