Perşembe, Haziran 22, 2006

Un Helvası

Bu tarifi eşimin halasından aldım. Ben kendimize aşağıdaki ölçülerin yarısından yapıverdim akşam tatlısı niyetine. Eşim, Çorum'da yediklerine benzetti ve beğendi, kalite kontrol yapıldı yani :)) Şekil verme olayı pek mümkün değil bu helvada, ancak bu kadar oldu ;)

Malzemeler:
  • 1 paket margarin ayarında tereyağı ve sıvıyağ karışımı (ya da 1 paket margarin)
  • 2 bardak un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • arzuya göre dolmalık fıstık

Yapılışı:

  • Unu yağda dolmalık fıstıkla beraber kokusu çıkana kadar kavurun...
  • Bir tarafda da su ve sütü karıştırıp şekerle kaynatın.
  • Kaynar kaynar şerbeti dökün. Kapağını kapatıp bir kaç dakika demlenmeye bırakın.
  • Afiyet olsun...