Cuma, Haziran 16, 2006

Fırında Patatesli Köfte


Malzemeler:
  • 4-5 adet patates,
  • 2 adet domates,
  • bir kaç biber,
  • az salça,
  • su, tuz

Köftesi için:

  • 500 gram kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • bayat ekmek içi,
  • tuz, karabiber,
  • kimyon,
  • kekik,
  • bir diş sarımsak
  • maydanoz

Yapılışı:

  • Soğan ve sarımsak rendelenir, ekmek içi ıslatılıp sıkılır ve ufalanır. Maydanoz kıyılır.
  • Köftenin malzemeleri karıştırılıp yoğrularak köfteler hazırlanır ve yağda hafif kızartılır.
  • Patatesler soyulup yuvarlak dilimler halinde tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine salçalı su ile domates rendesi dökülür. Tuz serpilir.
  • Köfteler ve biberler dizilir.
  • Tepsi folyo ile örtülüp fırına verilir.
  • Suyu çok azaldıysa kenarından sıcak su ilave edilir ve patatesler pişince fırından alınır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: