- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 avuç kesme hamur
- su
- tuz
üzerine:
- yoğurt
- nane
- sarımsak
- tereyağı
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın. Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın.
- Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin. Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin.
- Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kapta da tereyağında nane kızdırın.
- Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin.
- Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir.
- Afiyet olsun...
3 yorum:
Rahmetli babaannem bi de bunun ustune hamurlari yagda kizartip kitir yapardi. Off yeme de yaninda yat:)
Benim de babannem kitir yapardi ustune. Bir de catal asi vardir off ki ne off.
Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat
Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat Makyaj Diyet
Yorum Gönder