Yemek tarifleri ve mutfakla ilgili herşey üzerine...
Pazar, Nisan 30, 2006
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
1 adet soğan
1 adet iri domates
3-4 diş sarımsak
şeker
tuz
Yapılışı:
Soğan piyazlık doğranıp tencerenin dibine yerleştirilir, üzerine taze fasulyeler onun da üzerine kabuğu soyulmuş domatesler ve bir kaç diş sarımsak, kesme şeker ve tuz ilave edilip, yağı ve yeteri kadar da su eklenir.
Bir tabak üzerine kapatılır ve tencerenin de kapağı kapatılıp pişirilir. Önce kaynayana kadar ocağın altı açık olacak sonra kaynayınca kısılır ve kısıkta pişer.
Pişince tabak alınır ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder