Pazartesi, Nisan 17, 2006

YE#9 Yöresel Yemekler: Hamur Aşı (Çorum)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç kesme hamur
  • su
  • tuz

üzerine:

  • yoğurt
  • nane
  • sarımsak
  • tereyağı
Kesme hamur: 1 yumurta, un, su ve biraz tuz ile hamur hazırlanır. İnce olarak açılır, biraz kurumaya bırakılır. Kurumaya başlayınca 4'e katlanır ve ince ince şeritler kesilir sonra onlar da dikine kesilip küçük kare şeklinde hamurlar elde edilir. Bunlar iyice kurutulup kavanozda saklanır.

Yapılışı:
  • Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın. Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın.
  • Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin. Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin.
  • Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kapta da tereyağında nane kızdırın.
  • Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin.
  • Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir.
  • Afiyet olsun...

3 yorum:

ceren dedi ki...

Rahmetli babaannem bi de bunun ustune hamurlari yagda kizartip kitir yapardi. Off yeme de yaninda yat:)

Nihan dedi ki...

Benim de babannem kitir yapardi ustune. Bir de catal asi vardir off ki ne off.

osmanli dizayn dedi ki...

Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat
Sohbet Chat Sohbet Chat Sohbet Chat Makyaj Diyet