Pazartesi, Nisan 10, 2006

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:
  • 1,5 bardak pilavlık bulgur,
  • 1 adet irice patlıcan,
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • 3 bardaktan biraz az su.

Yapılışı:

  • Patlıcanı alacalı soyup, kuşbaşı doğrayıp, tuzlu suda bekletin acısı çıksın.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun miktar size kalmış az gelirse pilav pişince de üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. (Daha sağlıklıymış)
  • Soğanlarla biberleri biraz soteledikten sonra patlıcanları da katıp sotelemeye devam edin.
  • Patlıcanlar yumuşadıktan sonra küçük küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve domatesler de yumuşayınca bulguru ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak suyunu dökün, tuzunu koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Normalde bulgur pilavında 1 bardak bulgura 2 bardak su koymama rağmen sebzelerin de suyu olduğundan 1 e 1,75 kadar su koyuyorum.
  • Afiyet olsun...