- 1,5 bardak pilavlık bulgur,
- 1 adet irice patlıcan,
- 1 adet soğan,
- 2 adet sivri biber,
- 2 adet domates
- Zeytinyağı
- 3 bardaktan biraz az su.
Yapılışı:
- Patlıcanı alacalı soyup, kuşbaşı doğrayıp, tuzlu suda bekletin acısı çıksın.
- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun miktar size kalmış az gelirse pilav pişince de üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. (Daha sağlıklıymış)
- Soğanlarla biberleri biraz soteledikten sonra patlıcanları da katıp sotelemeye devam edin.
- Patlıcanlar yumuşadıktan sonra küçük küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve domatesler de yumuşayınca bulguru ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak suyunu dökün, tuzunu koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Normalde bulgur pilavında 1 bardak bulgura 2 bardak su koymama rağmen sebzelerin de suyu olduğundan 1 e 1,75 kadar su koyuyorum.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder