Malzemeler:
- 4-5 tepeleme dolu çorba kaşığı katık (süzme yoğurt)
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- su
- tuz
üzerine:
- tereyağı
- nane
- kıkırdak
Kıkırdak: Kesme hamurun hamurundan hazırlanır. İnce kalem gibi yuvarlanır. Kıyıları verev olacak şekilde küçük toplar kesilir ve tereyağında kızartılır.
Yapılışı:
- Tencerede yumurta, yoğurt ve un tahta kaşıkla karıştırılır.
- Azar azar suyu konarak eritilir.
- Ocağa alınır ve hep aynı yöne karıştırarak pişirilir. Koyulursa kenarından sıcak su ilave edilir.
- Pişince tuzu konur. Ocağın altı kapatıldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırılır. (Kesilmemesi içinmiş.)
- Üzerine kızdırılmış tereyağında nane ve kıkırdak dökülerek servis yapılır.
Not: Ben sadece tereyağında nane gezdirdim. Kıkırdak yapma fırsatım olmadı.
Diğer yöresel yemek tarifleri için bu ayki etkinliğin evsahibi Olsai'nin sitesine bakınız...
3 yorum:
SLM
BENİM ANNEM AMASYALI DOLAYISIYLA SİZİN YAPTIĞINIZ ÇOĞU YİYECEĞİ BİREBİR TATTIM VE ÇOK LEZZETLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM.ŞİMDİ HEM ANNEMLERDEN HEMDE MEMLEKETTEN ÇOK UZAKTAYIM VE BU YİYECEKLER BURNUMDA TÜTÜYOR.AFİYETLE YİYİN
annem hep yapardı bunu...çok da lezzetli olurdu yapyıpı her yemek gibi...üniversitede özlüyor insan ve sıkılıyor hazır çorbalardan o yüzden bir de ben deneyeyim dedim ve sizin tarfinizle yaptım.aynı anneminki gibi oldu...sıcacık bir lezzet..Tokat'ta da Yayla Çorbası deriz sıcağına, soğuk olanına da Düğün Çorbası.sevgiyle kalın paylaşıma teşekkürler.
en sevdiğim çorbadır ki düğünlerde yapılanın tadı bambaşkadır :)
Yorum Gönder