- 350-400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, kimyon
Üzerine:
- 1 kase mantar
- 1 soğan
- 2 domates
- 3 sivribiber
- 1 kase kaşar peyniri rendesi veya dilim
- sıvıyağ
- tuz
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kase yoğurt
- Kıymanın üzerine soğan rendelenir. Üzerine yumurta kırılır, ekmek içi ve baharatlar konup yoğurulur.
- Sandal şekli verilen köfteler fırın kabına dizilir. Elimizi ıslatarak şekil vermek kolaylık sağlar.
- Köfteler 180 derece fırında yarı kızartılır. (Tam kızarmadan alınır.)
- Soğanlar, mantarlar doğranır. Tavaya sıvıyağ alınır.
- Soğanlar konur biraz döndürüp mantarlar konur, sotelenir.
- Daha sonra biberler ilave edilip sotelenir. Domates ve baharatlar da eklenir, arzuya göre kekik konabilir. Domatesler de sotelendikten sonra altı kapatılır.
- Köftelerin içi doldurulur.
- Sosu için salça yağda döndürülür ve sıcak su konur. Koyu kırmızı kıvamda sos elde edilir. Hemen kaynayınca alınıp köftelerin kıyısından dökülür.
- Kaşar peyniri rendesi veya dilimi üzerine konur ve erisin diye tekrar fırına sürülür.
Kaşarlar eriyince fırından alınır. - Yoğurt üzerinde servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder