Perşembe, Nisan 20, 2006

Sandal Köfte (Yoğurt yatağında, mantarlı)

Malzemeler:
  • 350-400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • bayat ekmek içi
  • tuz, karabiber, kimyon

Üzerine:

  • 1 kase mantar
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 sivribiber
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi veya dilim
  • sıvıyağ
  • tuz
Sosu için:
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt


Yapılışı:

  • Kıymanın üzerine soğan rendelenir. Üzerine yumurta kırılır, ekmek içi ve baharatlar konup yoğurulur.
  • Sandal şekli verilen köfteler fırın kabına dizilir. Elimizi ıslatarak şekil vermek kolaylık sağlar.
  • Köfteler 180 derece fırında yarı kızartılır. (Tam kızarmadan alınır.)
  • Soğanlar, mantarlar doğranır. Tavaya sıvıyağ alınır.
  • Soğanlar konur biraz döndürüp mantarlar konur, sotelenir.
  • Daha sonra biberler ilave edilip sotelenir. Domates ve baharatlar da eklenir, arzuya göre kekik konabilir. Domatesler de sotelendikten sonra altı kapatılır.
  • Köftelerin içi doldurulur.
  • Sosu için salça yağda döndürülür ve sıcak su konur. Koyu kırmızı kıvamda sos elde edilir. Hemen kaynayınca alınıp köftelerin kıyısından dökülür.
  • Kaşar peyniri rendesi veya dilimi üzerine konur ve erisin diye tekrar fırına sürülür.
    Kaşarlar eriyince fırından alınır.
  • Yoğurt üzerinde servis edilir.
  • Afiyet olsun...