Perşembe, Nisan 06, 2006

Sucuklu Pizza

Hamurunun tarifini Oktay Usta'nın yemek programından aldım. Daha küçük bir tepsiye yaptığım için malzemeyi yarıya indirdim.

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un (Ben 2 bardak kullandım)
  • 1,5 çorba kaşığı kuru maya (Yarım paket yaşmaya kullandım)
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ (2 kaşık kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su (azar azar konuyor)

Üzerinin harcı:

  • Sucuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet küçük domates
  • 1 küçük soğan
  • 1 kase mısır konservesi
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • kekik
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ

Yapılışı:
Kaba unu koy, ortasını havuz yap. Havuzun içine mayayı koy, az ılık su ile erit, sıvıyağı şekeri, tuzu ekle, unla karıştır ve yoğur. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak suyun miktarı da ona göre ayarlanacak. Eğer katı olursa az su eklenir, yumuşak olursa da ele biraz un alınır. Hamuru tezgaha al ve tezgahta da yoğur. Hamuru tepsi büyüklüğünde aç, yağlanmış tepsiye koy. Üzerine yağ, ketçap, kekik, tuz, biber serpip yaydır.
Üzerine konacak malzemeleri doğra ve karıştır, kaşar peynir hariç. Hamurun üzerine yaydır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına ver. Kaşar rendesini pişmesine yakın üzerine yaydır ve ısıyı 10 derece azalt. Eriyince fırından çıkar.

Afiyet olsun...