Salı, Mart 28, 2006

Ahududu Soslu Tavuk Göğsü


Komşum Sema Hanım'ın sofrasından...

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (2 sıra dizilecek)
  • 1 paket dr Oetker ahududu sosu veya çikolata sosu

Yapılışı:

  • Yağı erit, unu kat ve kavur.
  • Şekeri, sütü ve vanilyayı ekle, pişir.
  • Ocaktan aldıktan sonra mikserle iyice çırp.
  • Borcama biraz muhallebi dök ,üstüne 1 sıra bisküvi diz, sonra tekrar muhallebi dök ve bisküvileri diz.
  • Kalan muhallebiyi de üzerine dök ve soğut.
  • En üstüne ahududu sosu hazırla ve güzelce yay.
  • Afiyet olsun...