Cuma, Aralık 22, 2006

Fırında Balık

Evde çok kokar, apartmana da kokar diye evlendiğimden beri balık aldığımızda hep fırında pişiririm, hiç tavada pişirmiyorum. Tepsiyi hafif yağlıyorum, balıkları yıkayıp diziyorum, tuz serptirip üzerine de soğan dilimi ve limon dilimi koyuyorum. 200 derece fırına veriyorum. Önce üzerine folyo kağıdı koyuyorum ama sonra kağıdı alıp üzerini de kızarttırıyorum. Böylelikle fırında kızarmış balıklarım oluyor :) Her türlü balığı bu şekilde yapıyorum, hamsi, çinekop, büyük balık vs... Benim fırınım sadece turbo olduğu için üzerine folyo koyuyorum, yoksa üstü çok kurutuyor, alt üst ayrı pişirme özelliği olan fırınlarda gerek kalmaz sanırım...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilüfer balığı seviyorum dediğin gibi birde kokusu olmasa ben kızartmada fırınada çok seviyorum en çokta ızgarasına bayılıyorum eline sağlık canım.görüşmek dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com

Nilüfer dedi ki...

:) Evet Özlemcim, balığın her şekli güzel... Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba çok sık balık yiyen bir insan değilim pişirmesi zahmetli geliyordu.Ama bu tarif kolay deniyorum. 18 aylık bebeğim için. Teşekkürler....

Adsız dedi ki...

folyo çok zararlı lütfen sağlığınız için üstünede yağlı kağıt koyun.isterseniz yağlı kağıdın üstüne folyo koyabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

semih hazar
fırınınızın içine bir tabak su koyarak balıklarınızın kurumasını engelleyebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

vallahi denizden babam çıksa yerim derlerya işte benimkiside öylebir kara deniz kızı olarak tüm deniz mahsüülerini ayırt etmeden nasıl olursa olsun kızartma haşlama yerim vede herkezede yemalarini tavviye ederim.balık kadar yararlı vede leziz birşey olamaz diye düşünüyorum

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing this link, but unfortunately it seems to be offline... Does anybody have a mirror or another source? Please reply to my post if you do!

I would appreciate if a staff member here at mutfaksohbetleri.blogspot.com could post it.

Thanks,
William

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing this link, but unfortunately it seems to be offline... Does anybody have a mirror or another source? Please reply to my message if you do!

I would appreciate if someone here at mutfaksohbetleri.blogspot.com could post it.

Thanks,
Alex

Adsız dedi ki...

Hello,

This is a inquiry for the webmaster/admin here at mutfaksohbetleri.blogspot.com.

May I use some of the information from your blog post above if I give a backlink back to your site?

Thanks,
Daniel

Adsız dedi ki...

Greetings,

Thanks for sharing the link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at mutfaksohbetleri.blogspot.com have a mirror or another source?


Thanks,
Jules