Cuma, Aralık 15, 2006

Balkabaklı Semola


Ayşenur arkadaşımızda gördüğüm Semola (bir tür irmik tatlısı) tarifine (bakarsanız 16 Ekim 2006 tarihli) kabak tatlısı püresi koydum. İçindeki şeker miktarını da ona göre azalttım.Gün ışığında fotoğrafını çekip ekleyeceğim...

Malzemeler:
  • Kabak tatlısı püresi
  • 3 bardak su
  • 2 bardak süt
  • 1/2 bardak şeker
  • 1 bardak irmik
  • iri doğranmış ceviz
  • çam fıstığı

Yapılışı:

  • Su, süt, şeker ve kabak püresini karıştırıp kaynatın.
  • Kaynayınca irmiğini ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişince içine çam fıstığı ve ceviz karıştırın.
  • Düz bir tepsiye dökün. Benimki kare borcamdı. (Revani borcamı)
  • Soğuk servis yapın....
  • Afiyet olsun...