Ayşenur arkadaşımızda gördüğüm Semola (bir tür irmik tatlısı) tarifine (bakarsanız 16 Ekim 2006 tarihli) kabak tatlısı püresi koydum. İçindeki şeker miktarını da ona göre azalttım.Gün ışığında fotoğrafını çekip ekleyeceğim...
Malzemeler:
- Kabak tatlısı püresi
- 3 bardak su
- 2 bardak süt
- 1/2 bardak şeker
- 1 bardak irmik
- iri doğranmış ceviz
- çam fıstığı
Yapılışı:
- Su, süt, şeker ve kabak püresini karıştırıp kaynatın.
- Kaynayınca irmiğini ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Pişince içine çam fıstığı ve ceviz karıştırın.
- Düz bir tepsiye dökün. Benimki kare borcamdı. (Revani borcamı)
- Soğuk servis yapın....
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder