
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1/2 su bardağı şeker
- 200 gr tereyağı
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeler 7 dakika mikserde çırpılır.
- Sonra kabartma tozu una karıştırılır ve elenerek karışıma katılır. Çatalla karıştırılır.
- Yağlanmış yuvarlak düz kalıba dökülüp, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kreması için malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişince tereyağı konulup mikserle çırpılır.
- Kek ortasından ikiye bölünerek iki kat yapılır ve arasına ve üstüne kreması sürülür.
- İstenirse çikolatalı sos yapılıp pastanın üzerine dökülür.
- Pastanın üzeri antep fıstıklarıyla süslenip, servis yapılır.
- Afiyet olsun...
9 yorum:
Nilüferciğim merhaba, pastaneden tarife alınmış olan bu pastayı merak ettim doğrusu, yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.:)
merakla bekliyorum tarifi...
seda
tarifname.blogspot.com
ben de merakla bekliyorum...
sevgiler
Pastaneden alinmis tarif haa:)bende bekliyorum.:))
Hanımlar istediğiniz gibi olmazda karışmam haaa ;)) Gülizar abla pastane usulü sulu pasta demişti :)
Sevgiler
çok teşekkürler.en kısa zamanda deneycez.
çok teşekkürler.en kısa zamanda deneycez.
çok teşekkürler.en kısa zamanda deneycez.
İnanılmaz harika bir paylaşım platformu olmuş elinize sağlık teşekkürler.
Yorum Gönder