Su muhallebisinin üzerine püre haline getirdiğim kabak tatlısından ve birazda onun şerbetinden sos olarak koydum...
Malzemeler:
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı buğday nişastası (bence az geldi biraz arttırılabilir)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
Sos: Kabak tatlısı çatalla ezilip püre yapılır...
Yapılışı:
- Tencereye 4 bardak su konup kaynatılır. Kalan 2 bardak suda nişasta eritilir ve şeker katılır.
- Nişastalı su, kaynayan suya hızlı hızlı karıştırarak dökülür. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılır.
- 10 dakika sonra margarin de içine atılıp altı kapatılır. Servis kaplarına boşaltılır.
- Kabak tatlısı püresi üzerine dökülüp soğuk servis edilir.
- Afiyet olsun...
3 yorum:
Hepsi cok guzel olmus ellerine saglik
Teşekkür ederim, sizin de pastanın muhteşem olmuş, çok güzel süslemişsiniz, ellerinize sağlık...oraya yorum yazdım ama çıkıp çıkmadığını anlayamadım..
su muhallebisinde şeker ve yağ olmaz
Yorum Gönder