Cuma, Aralık 15, 2006

Balkabağı Soslu Su Muhallebisi


Su muhallebisinin üzerine püre haline getirdiğim kabak tatlısından ve birazda onun şerbetinden sos olarak koydum...

Malzemeler:

  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı buğday nişastası (bence az geldi biraz arttırılabilir)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin

Sos: Kabak tatlısı çatalla ezilip püre yapılır...

Yapılışı:

  • Tencereye 4 bardak su konup kaynatılır. Kalan 2 bardak suda nişasta eritilir ve şeker katılır.
  • Nişastalı su, kaynayan suya hızlı hızlı karıştırarak dökülür. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılır.
  • 10 dakika sonra margarin de içine atılıp altı kapatılır. Servis kaplarına boşaltılır.
  • Kabak tatlısı püresi üzerine dökülüp soğuk servis edilir.
  • Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi cok guzel olmus ellerine saglik

Nilüfer dedi ki...

Teşekkür ederim, sizin de pastanın muhteşem olmuş, çok güzel süslemişsiniz, ellerinize sağlık...oraya yorum yazdım ama çıkıp çıkmadığını anlayamadım..

Adsız dedi ki...

su muhallebisinde şeker ve yağ olmaz