
Malzemeler:
- 4 yufka
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 veya 2 şişe maden sodası
- galeta unu
İçi:
- 350-400 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 havuç
- ince kıyılmış ceviz
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- İçi için kıymayı, soğanı kavur, rendelenmiş havucu ve kıyılmış cevizi içine karıştır. Biraz daha döndür kapat.
- Bir kapta yumurta,sıvıyağ ve sodayı karıştır.
- Bir yufkayı masaya ser, bu karışımdan üzerine sür ve diğerini üzerine kapat.
- 10 parçaya kes. Önceden hazırlanan iç malzemenin bir kısmını parçalara koy, tekrar bir kaşık sıvı harç gezdir ve kalınca sar.
- Hepsini böylece hazırla. en son sardığın börekleri kalan sıvı harç ve sonrada galeta ununa batır, bir tepsiye diz.
- Buzluğa koy, bir gece beklet.
- Ertesi gün hafif yağlanmış tepsiye diz ve fırında kızarana kadar pişir.
- Afiyet olsun...
5 yorum:
bu boregin icine havuc yerine haslanmis yada islatilmis bulgur eklesek daha fazla icli kofte havasi verebilir degil mi? Goruntu cok hos mutlaka deneyecegim siteniz cok guzel ve icten kizinizin da sitesine baktim hatta mesaj bile biraktim benim de iki oglum var sevgiler
Bora ve mertin annesi
Olabilir, ben hiç içli köfte yapmadım da.. Komşum adını öyle söyledi. Bu şekilde de çok lezzetliydi ama yaratıcı hanımlarımız daha da lezzetlilerini yapar :) Kızımın sayfasına cevap yazdım. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim...
Sevgiler
börek çok güzel görünüyor ben anlamadım ikişer yufkamı üst üste konuyor yoksa dördüde üstüste konup kesiliyor
Bu nefis böreği yapmak istiyorum buzluk yerine 1 gece buzdolabında galetaya bulanmış vaziyette bekliyebilir mi .buzluk dolu.tşk ederim
merhaba
sizi bulmam geç oldu ama çok güzel bir siteniz var
denedim tarifinizi harika oldu
ellerinize ve emeğinize sağlık
Yorum Gönder