Cuma, Kasım 24, 2006

Kek


Bugünlerde çok fazla kek yaptım. Bir güzel kek tarifim var, canım neyle isterse öyle yapıyorum. İlk fotografdaki portakal kabugu rendesi ve minik elma küpleri ile, ikincisi kakaolu karışık ve minik elma küpleri var yine. Sonra kakaolu fındıklı yaptım, bir kere de içine elmalı kurabiye harcı koydum. İki yumurtalı ve çok güzel kabaran kekim artınca buzluğa atıyorum. Misafir geleceği zaman çıkartıyorum. Tam ısınmazsa azıcık fırınlıyorum, misler gibi oluyor.




Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından 1-2 parmak fazla toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 damla limon suyu
  • İçine minik elma küpleri ve/veya kakao, fındık, portakal kabuğu rendesi...

Yapılışı:

  1. Yumurtaları çırpıp, içine şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  2. Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Unu koyun, üzerine vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozunun üzerine 2-3 damla limon suyu sıkın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Bir kısmını ayırıp kakao ekleyerek karıştırın üzerine dökün. İsterseniz minik elma küpleri hazırlayıp veya fındık kırığı ve onu da üzerine dökün. Elmalar zaten pişerken içine karışıyor.
  5. Önceden ısıtılmış 180-190 derece turbo fırında 35-30 dakika pişirin.
  6. Afiyet olsun...

4 yorum:

Zeynep Seda dedi ki...

Nilufercim keki buzluga atmak iyi fikir! Ben de deniycem bundan sonra:)

Opuyorum cok!

Adsız dedi ki...

Bende çok sık kek yapıyorum oğlum sevdiği için ellerine sağlık ikiside nefis görünüyor

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Nilüfer dedi ki...

Zeynepcim gerçekten acil misafirde çok işe yarıyor bir de kalanı yemek zorunda kalmayıp şişmanlamıyorsun ;))
Biz de öperiz seni...

Nilüfer dedi ki...

Ebrucum teşekkür ederim canım. Ben de İnci'ye birazcık bir şeyler yedirebilesem. :)
Öperim oğluşunu ve seni, sevgiler