3 Çeşit İçli Börek
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 yumurta
- 1 kase yoğurt
- Sıvıyağ (göz kararı)
İçi:Lorlu iç: Lor serpiştirilir. Üzerine minik doğranmış domates serpiştirilir. Onun da üzerine doğranmış biberler serpiştirilir..
Kabaklı iç: 1 kabak rendelenir, 1 küçük havuç rendelenir, dereotu ve maydanoz kıyılır, peynir veya lor ufalanır ve hepsi karıştırılıp tuz karabiber eklenir.
Patlıcanlı iç: 2 patlıcan küp doğranıp sotelenirken, 1 tane soğan doğranıp eklenir, sonra küp doğranmış 1-2 domates eklenir, tuz da eklenip 10 dakika pişirilir. Ilımaya bırakılır.
Yapılışı:
- Yumurtalar, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılıp harç hazırlanır. Yoğurda biraz süt de katabilirsiniz.
- Orta boy bir tepsi yağlanıp, ilk yufka büzüşük bir şekilde döşenir. Üzerine harçtan kaşıkla dökülüp yaydırılır. İkinci yufkanın da yarısı bölünüp yine büzüşük şekilde yaydırılır ve üzerine harç dökülür.
- Hangi iç malzemeden yapılacaksa, iç yufkanın üzerine yaydırılır.
- Kalan yufkalar da aralarına harç sürülüp döşenir. En üste de harç sürülür.
- Böreğin üzerine susam ve çörekotu serpilip, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder