Çarşamba, Ağustos 23, 2006

Soslu Patates Böreği

Akşam yemeği için köftenin yanına yaptım. İnci'nin sabotesi ile yapmam biraz zor oldu. :) Eşim çok beğendi. Dolayısıyla lezzeti tescillendi :)) Tarif yine Sofra dergisinden...

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz, karabiber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz kırmızı pulbiber

Yapılışı:

  • Patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın. (Kuş lokumu bilirmisiniz, onun kadar doğradım :))
  • Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın.
  • Karabiber, tuz ve sıvıyağ ilave edin. Patatesleri de ekleyip, iyice karıştırın.
  • Margarinle yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine dökün ve yaydırın.
  • 240 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
  • Ilıyınca dilimleyip, dilimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün. Sonra tereyağında kızdırdığınız pulbiberli yağı gezdirip servis yapın.
  • Afiyet olsun...