Annemden öğrendiğim şekilde her zaman şehriyeli tavuk suyu çorba yaparım. Bu sefer Portakal Ağacı'ndaki tavuk suyu çorbayı kendi usulümde yaptım. Gayet güzel oldu. Tarifin orjinali için Hatice'ye teşekkürler...
Malzemeler:
- 1 adet kemikli tavuk göğsü (yada göğüs + kemikli bir parça, suyu lezzetli olsun diye)
- 1 adet iri soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber
Terbiyesi:
- Bir yumurtanın sarısı
- Yarım limon suyu
Üzerine: Yağda kızdırılmış pul biber
Yapılışı:
- Tavuğu, soğanla beraber haşlayın. İçine tuz ve karabiber ilave edin.
- Haşlanınca sudan alıp küçük küçük doğrayın.
- Başka bir tencerede tereyağına unu kavurun.
- Süzdükten sonra tavuk suyuna su ilave edip su miktarını 2 litre yapın.
- Unun kokusu çıkınca azar azar bu sudan ilave edip karıştırın.
- Dövülmüş sarımsakla beraber tavukları da çorbaya ekleyin. Tuzunu kontrol edip, eksikse ekleyin.
- 10-15 dakika ağzı açık olarak pişirin.
- Yumurta sarısına yarım limon sıkıp çırpın. İçine azar azar kaynayan çorbanın suyundan koyup karıştırın.
- Sonra bu karışımı ocaktan almadan önce azar azar akıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
- Üzerine kızdırılmış yağda pul biber serperek servis edin.
- Afiyet olsun.
4 yorum:
Ohhh mis gibi olmuş,ellerine sağlık canım:)
Teşekkür ederim :)
slm nilüfer hanım.tarifinizi denedim gercekten cok güzel oldu ellerinize saglık:)
Merhaba,
Kaynattığımız soğanı ne yapıyoruz?
Yorum Gönder