Perşembe, Ekim 12, 2006

Zeytinyağlı Pırasa

Pırasayı iftara dakikalar kala yetiştirdim. Soğusun diye dışarıya koydum :) O telaşla fotoğrafını çekmeyi becermişim ya aferim bana... Annem zeytinyağlı pırasayı başka türlü, terbiyeli de yapar ben onu çok severim, bir gün onun da tarifini veririm. Bu pırasaya da annemden farklı olarak ben domates ve sivri biber koydum.

Malzemeler:
  • Yarım kg pırasa
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç pirinç
  • zeytinyağı
  • tuz
  • şeker
  • biraz kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  • Havuçları küp küp doğrayın. Sivri biberi ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın.
  • Tencereye yağı koyun ve havuçları bir miktar soteleyin. Sonra biberleri ekleyip soteleyin.
  • Daha sonra domatesleri ekleyip biraz daha soteleyin.
  • Yıkanıp 2 parmak kalınlığında verev doğranmış pırasaları da ekleyip, karıştırın.
  • 1 su bardağı kadar su ilave edip, tuz ve şeker de ilave ederek. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Pişmeye yakın pirincini atın. Pirinçler de pişince ocaktan alın.
  • Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip, soğuk servis yapın.
  • Afiyet olsun.