Salı, Ekim 10, 2006

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba


Annemden öğrendiğim şekilde her zaman şehriyeli tavuk suyu çorba yaparım. Bu sefer Portakal Ağacı'ndaki tavuk suyu çorbayı kendi usulümde yaptım. Gayet güzel oldu. Tarifin orjinali için Hatice'ye teşekkürler...

Malzemeler:
  • 1 adet kemikli tavuk göğsü (yada göğüs + kemikli bir parça, suyu lezzetli olsun diye)
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz, karabiber

Terbiyesi:

  • Bir yumurtanın sarısı
  • Yarım limon suyu

Üzerine: Yağda kızdırılmış pul biber

Yapılışı:

  • Tavuğu, soğanla beraber haşlayın. İçine tuz ve karabiber ilave edin.
  • Haşlanınca sudan alıp küçük küçük doğrayın.
  • Başka bir tencerede tereyağına unu kavurun.
  • Süzdükten sonra tavuk suyuna su ilave edip su miktarını 2 litre yapın.
  • Unun kokusu çıkınca azar azar bu sudan ilave edip karıştırın.
  • Dövülmüş sarımsakla beraber tavukları da çorbaya ekleyin. Tuzunu kontrol edip, eksikse ekleyin.
  • 10-15 dakika ağzı açık olarak pişirin.
  • Yumurta sarısına yarım limon sıkıp çırpın. İçine azar azar kaynayan çorbanın suyundan koyup karıştırın.
  • Sonra bu karışımı ocaktan almadan önce azar azar akıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
  • Üzerine kızdırılmış yağda pul biber serperek servis edin.
  • Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ohhh mis gibi olmuş,ellerine sağlık canım:)

Nilüfer dedi ki...

Teşekkür ederim :)

afraa dedi ki...

slm nilüfer hanım.tarifinizi denedim gercekten cok güzel oldu ellerinize saglık:)

Beyzade dedi ki...

Merhaba,
Kaynattığımız soğanı ne yapıyoruz?