Pazar, Ekim 08, 2006

Tas Kebabı

Bu pratik bir tas kebabı, tencere yemeği gibi yapılıyor, öyle tas içine konup ters çevrilerek değil. Tarifi Sofra dergisinin ramazan ekinden almıştım, kaç yıldır yaparım, güzel olur. Pilav yanına veya patates püresi üzerinde servis ederim.

Malzemeler:

  • Yarım kg dana veya kuzu kuşbaşı
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Etleri bir tencereye alın, üzerine yağı, piyazlık doğranmış soğanı ve ince kıyılmış biberleri ekleyin.
  • Etler suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Suyunu çekince küp doğranmış domatesleri ya da salçayı ekleyip karıştırın.
  • Ezilmiş sarımsakları, suyu, tuz ve karabiberi ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce kekiği serpin.
  • Biraz dinlendirip servis yapın.
  • Afiyet olsun...

Not: Ben bu tarifi yazarken M. Schumacher yarış dışı kaldı, çok üzgünüm, veda etmeden tekrar dünya şampiyonu olmasını istiyordum. Son yarışta ancak bir mucize olursa şampiyon olabilir :( Son yarışta Alonso'nun yarış dışı kalması dileğiyle...

F1 fanatiği Nilüfer

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Nilüfer'ciğim,benim de sevdiğim bir yemek.Sayfan eskisi gibi dolmaya başladı bile.İftar menüne yorum yazdım ama terslik oldu gönderemedim.Şimdi bunu gönderebilirim inşaallah.
Öpüyorum seni...

Hatice dedi ki...

merhaba Nilüfer, yeni sayfan hayırlı olsun..
güzel bir iftar menüsü olmuş, ellerine sağlık...

Nilüfer dedi ki...

Beyhan'cığım çok teşekkür ederim, biz (kızım ve ben) de seni öperiz... Sevgiler

Teşekkür ederim Hatice, sevgiler...