Cuma, Ekim 06, 2006

Fırında Peynirli Erişte

Aslında makarna etkinliği için yaptığım ama o zaman gönderemediğim bu tarifi Sofra dergisinden yaptım yine. Yılardır ben erişte yemem diye tuttururum neden tutturduğumu kendim de bilmiyormuşum meğer ;)

Bu arada Sofra dergisine abone oldum, hediyesi de vardı, dünya mutfağı kitapları, bakalım gelecek...

Malzemeler:
  • Yarım paket erişte (ben ev eriştesi kullandım)
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 yemek kaşığı hardal (ben kullanmadım)
  • tuz

Yapılışı:

  • Erişteyi makarna gibi haşlayıp, süzün.
  • Margarini eritip, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
  • Unu ilave edip biraz daha kavurun.
  • Kavrulan una yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin.
  • 3 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  • Erişteyi, karışımı, peynirin yarıdan fazlasını ve hardalı karıştırıp fırın kabına dökün.
  • Üzerine kalan kaşarı serpip 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Domatesle süsleyip servis yapın.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Yazdıklarımın hepsi uçtu canım ya.
Harika olmuş,muhteşem muhteşem..Bayıldım inan ellerşine sağlık canım arkadşım benim.Sevgiler..

Nilüfer dedi ki...

Teşekkür ederim :) Sana da sevgiler..

Adsız dedi ki...

Demin yazdım gönderemedim,sanırım şimdi düzelmiş.
İşte bu tam benlik bir makarna olmuş.İçine soğanı da koymuşsun ya mükemmelll...
Ellerine sağlık canım.