Pazartesi, Şubat 19, 2007

Porsiyon Kekler



Keki bu şekilde sunmayı sevgili Arzu (Armeda)'da görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Her zamanki sade kekimin malzemesini arttırıp dikdörtgen bir tepsiye yaptım. Piştikten sonra kare parçalara kestim ve Arzunun tarif ettiği sütlü kakaolu sosa buladım. Üzerine de çikolata eritip sürdüm, fındıkla süsledim. Çok güzel oldu, bir daha daha küçük karelere keseceğim ve üzerini farklı farklı süsleyeceğim. Becerikli Arzu'cuğuma çok teşekkür ederim.

Arttırdığım kekin ölçüleri:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-2 damla limon suyu

Sosu için: 1 su bardağı süt, 2,5 yemek kaşığı kakao, 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos pişirilmiyor, kek parçasının dört bir kenarını batırıp çıkartıyorsunuz. Sonra da hindistancevizine batırıyorsunuz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilüferciğim keki porsiyon olarak sunmak ve farklı şekilde süslemeler yapmak daha şık göstermiş keki, ellerine sağlık.

Nilüfer dedi ki...

Teşekkür ederim Nazifeciğim...

Adsız dedi ki...

merhabalar,

ben sizin tarifi dün uyguladim ama sosunu yapamadim galiba! Sosu pisirmiyoruz? Ama cok cicik oldu??? Sizin sosda öylemiydi? Tadina bir digecegim yok, hic kimse geri cevirmedi.

sevgiler layla

Nilüfer dedi ki...

Merhaba Layla yoksa Leyla mı?,
Sosu pişirmiyoruz, sütün içine kakao ve pudraşekeri konuyor, sulu bir sos yani. Dört bir yanını hafif batırıyorsunuz. Sonra da hindistancevizine buluyorsunuz, o kadar...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilüfer'ciğim birbirinden şık kekler yapmışsın ellerine sağlık.Göründükleri gibi lezzetli olduklarına eminim.Görüşmek üzere...
BEYHAN

Nilüfer dedi ki...

Beyhan'cığım güzel yorumun için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Sevgiler...