Pazartesi, Şubat 19, 2007

YE #19 KEK: Armutlu Kek

Sofra Dergisinin Eylül 2006 sayısının özel konusu keklerdi. Ne zamandır oradaki armutlu keki denemek istiyordum, sonunda kızımın doğumgününde annemlere yaptım. Çok beğendiler. Büyük düz bir kalıba yaptığım için ince bir kek oldu. Siz daha küçük kalıba yaparsanız, kalın bir göz dolduran bir kekiniz olabilir. Ben tarifte kendime göre ufak değişiklikler yaptım.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı pudraşekeri (toz şeker kullandım)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet armut
  • 4 yemek kaşığı kayısı marmeladı (bal kullandım)

süslemek için: file badem (fındık kullandım)

Yapılışı:

  • Şeker ile margarini kaba alıp iyice çırpın. Sonra yumurtaları ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kabartmatozunu una karıştırıp, unu da karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın ve yağlanıp unlanmış 20 cmlik düz kalıba dökün. Benim kalıbım 28 cmdi.
  • Temizleyip dilimlediğiniz armutları kekin üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Çıkarttıktan sonra üzerine marmeladı veya balı sürün. File bademle veya benim gibi fındıkla süsleyip servis yapın.
  • Afiyet olsun...