Salı, Mart 28, 2006

Domatesli Acı Biber Turşusu

Malzemeler:
  • Küçük acı biber (cin biber)
  • 6-7 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Birkaç tane iri sulu domates
  • Sirke (1 kavanoza küçük çay bardağı ile 1 bardak, kavanoz yarım kiloluklardan)
  • Tuz (sofra tuzu)
  • Limon tuzu
  • 1 tane aspirin

Yapılışı:

  • Domatesleri rendele, içine sarımsakları ince ince doğra, kıyılmış dereotu koy, sirke ve biraz limon tuzu sulandır koy, biraz normal tuz koy, biberleri de koy ve kavanoza doldur.
  • Üzerine 1 tane aspirin at ağzını kapat.
  • İki hafta beklet.
  • Turşu olduktan sonra buzdolabında saklayın. (miktarlar biraz da göz kararı o yüzden tam olarak yazamıyorum)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: