Malzemeler: (4 kişilik)
- 12 adet etimek
- 2,5 su bardağı vişne suyu (Aroma'nın vişne-elma sını kullandım...)
- 3 yemek kaşığı tozşeker (mayhoş sevmiyorsanız miktarı arttırın)
- 3 çorba kaşığı nişasta
Islatmak için:
- 3 su bardağı süt (Bence fazla 2 bardaktan yapsanız da olur)
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı zencefil (ben koymadım, yok çünkü :)))
Üzerine: dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Vişne suyuna nişastayı karıştırıp, bir taşım kaynatın. Şekeri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp bir kenara alın.
- Süt, şeker ve zencefili kaynatıp, etimekleri bununla ıslatın.
- 3 adet etimeğin arasına vişne sulu karışımdan sürün. Kenarlarından taşsın. Üst üste koyun.
- Üzerlerine de vişne sosundan dökün ve cevizle süsleyip soğuk servis yapın...
- Afiyet olsun...
1 yorum:
canım benim harika olmuş . hem çok pratik ellerine sağlık..---:)
Yorum Gönder