Çarşamba, Ağustos 23, 2006

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Dün oturmuş Sofra Dergisinin haziran sayısını karıştırırken karşıma bu tarif çıktı. Aslında kırmızı üzüm suyu kullanılarak yapılıyor ama ben evde olan vişne-elma karışımı meyve suyunu kullanarak yaptım. Yazın iyi giden mayhoş bir tatlı oldu.

Malzemeler: (4 kişilik)
  • 12 adet etimek
  • 2,5 su bardağı vişne suyu (Aroma'nın vişne-elma sını kullandım...)
  • 3 yemek kaşığı tozşeker (mayhoş sevmiyorsanız miktarı arttırın)
  • 3 çorba kaşığı nişasta

Islatmak için:

  • 3 su bardağı süt (Bence fazla 2 bardaktan yapsanız da olur)
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı zencefil (ben koymadım, yok çünkü :)))

Üzerine: dövülmüş ceviz

Yapılışı:

  • Vişne suyuna nişastayı karıştırıp, bir taşım kaynatın. Şekeri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp bir kenara alın.
  • Süt, şeker ve zencefili kaynatıp, etimekleri bununla ıslatın.
  • 3 adet etimeğin arasına vişne sulu karışımdan sürün. Kenarlarından taşsın. Üst üste koyun.
  • Üzerlerine de vişne sosundan dökün ve cevizle süsleyip soğuk servis yapın...
  • Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım benim harika olmuş . hem çok pratik ellerine sağlık..---:)