Pazartesi, Mayıs 01, 2006

Ev Yapımı Bisküvi


Sevgili kayınvalidemin aylarca bayatlamayan ağızda kıyır kıyır dağılan meşhur bisküvileri. Bayatlamaması tarafımdan test edilmiştir, bir köşede kapalı kapta unutmuşum da :)))) Bu bisküviler fırından çıkar biz de Çorum'dan yola çıkarız. Onları almadan çıkmamız mümkün değil. Her seferinde geç kalıyoruz tabi, bir de yaşlı kadıncağız çok yoruluyor. Neyse sonunda ben artık yapıyorum böyle şeyler diye kendisini ikna edebildim. Bir elimde fotoğraf makinası, bir elimde kalem kağıt tarif toplayınca ikna olması zor olmadı :))

Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağından az eksik sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1-2 damla limon
  • aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak)

Yapılışı:

  • Margarin ile pudra şekerinin el ile iyice karıştırarak beyazlatıyoruz.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru açıp kalıplarla kesiyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişiriyoruz.
  • Fırın ayarı fırına göre değişiyor aslında, kayınvalidemin fırını midi fırın, turbo değil. Kendi fırınınızın bildiğiniz kurabiye ayarında pişirebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ben yorum yazmazdım ama baktım ki kimse yorum yazmamış dedim bari ben yazayım güzel bir kurabiye kurabiye diyorum çünkü bisküvi değil bu...

Adsız dedi ki...

2009 16:45 adsız

CiddiBiri dedi ki...

Bu çok yağlı değil mi ? 1 paket margarin + bir bardağa yakın sıvı yağ ! Toplamda epeyce yağlı bir şey olmuyor mu ? Bunun diyet versiyonu yok mudur ?