Cuma, Mart 30, 2007

Yağsız Yoğurt Tatlısı


Efendim, öncelikle herkesin mübarek mevlid kandilini kutlar; hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu mübarek günde ben de sizlere çok güzel bir tatlı tarifi vereyim. Aslında tarif, defterimde Munise Teyze tatlısı olarak yazılı ama öyle başlık koyamayacağım için bu adı uydurdum. Ablam'ın (görümcem) ahbabı olur kendileri, yeğenin nişanı zamanı yapmış getirmiş, bayıldım, o kadar hafif, o kadar yumuşaktı ki. Hemen tarifini aldım ve geçen hafta arkadaşıma giderken yapıp götürdüm. Hatta şimdi arayıp sordum ikram ettiği herkes çok beğenmiş, kesinlikle sitene koy dedi. :) (Kurabiyeler de öyle :))
Fotoğraf mecburen tepside çekildi, ama en kısa zamanda eşime de yapacağım. O zaman daha güzel fotoğraf çekmeğe çalışırım.

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 6 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu

Şerbeti:

  • 10 kahve fincanı şeker
  • 13 kahve fincanı su (biraz limon suyu da ekle)

Yapılışı:

  • Önce şerbeti yapın. Şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladığı zaman 4,5 dakika ocakta tutun ve altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Sonra tatlının kekini yapın. Yumurta ve şekeri çırpıp, diğer malzemeleri katıp güzelce karıştırın. (Kabartma tozu ve karbonatayı una karıştırarak koyun.)
  • Yağlanmış orta büyüklükte bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kek gibi pişirin.
  • 5 dakika soğutup şerbetini dökün.
  • Hindistan cevizi tozu ile süsleyip servis yapın.
  • Afiyet bal şeker olsuuuun...

Benden bir not: şerbetten sonra üzerine tepsi kapatırsanız, nemden tatlının üst kısmı da iyi ıslanır.

11 yorum:

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık Nilüferciğim, hele o hindistancevizli fotoğrafı yok mu tatlını mmh! çok severim... Kandilin mübarek olsun canım, sevgiler..

Esma dedi ki...

ellerine saglik nilufer hanim,yagsiz olmasi da cok iyi :) bende yogurt tatlisini cok severim, artik senin tarifi uygularim, tesekkurler, selamlar. kandiliniz mubarek olsun.

Tuba dedi ki...

Nilufer'cigim, blogunun 1. dogum gunu kutlu olsun, nice nice yillara hep beraber ulasiriz umarim. Yogurt tatlini cok sevdim, ozellikle yagsiz olmasi cok ilgimi cekti. Bir de asagida ki kurabiyenin adini iki renkli kurabiye diye biliyordum. Sevgilerimle,

Nilüfer dedi ki...

Safran'cığım teşekkür ederim, sevgiler...

Esma, tatlıyı yapıp beğenirsen haberim olsun. Ben bugün de kendimiz için yaptım çok güzel oldu. Sevgiler...

Tuba'cığım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Tatlıyı denemenizi tavsiye ederim. Kurabiyelerin de adı şeklinden geliyor. Onları yuvarlarken kakaolu kısım öyle fırıldak gibi dönüyor ya... (Şekli pek becerememiş olabilirim ya da fotoğrafdan çok belli olmuyor olabilir...) :)
Sevgiler

NiNo dedi ki...

:)canim oncelikle sanada cok gecmis olsun :D 7 disle senden iyi durumdayim :D demekki korkulacak bisi yokmus evet gidince anladim :)oglumu birakabilecim kimsem yok buralarda oglum durmuyor zaten kimsede o yuzden babasi musait oldukca gidiyorum disciye benim isim uzun o yuzden yoksa bende bir iki haftada bitsin isterdim :D bu arada ellerine saglik canim firildaklarinda bu yagsiz yogurt tatlisida harika gorunuyor kilolarla sorunu olanlara ideal olmus benim gibi :D sevgiler tirandan

umran dedi ki...

Sanki ye beni diyor resimler.Ellerine saglik

Unknown dedi ki...

Nilufer'cim,
Blogun 1 yasina basmis ne guzel:)daha nice yillar ilerim.Ben boyle gec geldim ama sebeplerim vardi;(

Ya sen simdi neye basladin:)ay merak ediyorum simdi ben:)kurcalamaya krar verdim:))dua edicemde o bakimdan:)))detayli dua olsun istemezmiin heheh:)))

Nilüfer dedi ki...

Nihan, Ümran ve Gülenay teşekkür ederim.

Gülenay mail atarım canım ;)

Sevgiler...

Hülya YILMAZ dedi ki...

İyi ki uğramışım. ben de diyetteyim ama akşama bu tatlıdan yapayım.
bu arada unutmadan söyleyeyim.
SOBELENDİN.

Nilüfer dedi ki...

Hülya Hanım'cığım afiyet olsun. Sobenize en uygun zamanda cevap yazmaya çalışacağım. Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok ilgimi çekti nilifüfer ablada... kahve derken türk kahvesi fincanımı?komik bi soru ama ben yeni atıldım bu aşcılık işine yenide evlendim,eşim biraz boğazlı olunca ortaya bu komik soru çıkıyo