Bu arada Sofra dergisine abone oldum, hediyesi de vardı, dünya mutfağı kitapları, bakalım gelecek...
Malzemeler:
- Yarım paket erişte (ben ev eriştesi kullandım)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 yemek kaşığı hardal (ben kullanmadım)
- tuz
Yapılışı:
- Erişteyi makarna gibi haşlayıp, süzün.
- Margarini eritip, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
- Unu ilave edip biraz daha kavurun.
- Kavrulan una yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin.
- 3 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Erişteyi, karışımı, peynirin yarıdan fazlasını ve hardalı karıştırıp fırın kabına dökün.
- Üzerine kalan kaşarı serpip 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Domatesle süsleyip servis yapın.
- Afiyet olsun.
3 yorum:
Yazdıklarımın hepsi uçtu canım ya.
Harika olmuş,muhteşem muhteşem..Bayıldım inan ellerşine sağlık canım arkadşım benim.Sevgiler..
Teşekkür ederim :) Sana da sevgiler..
Demin yazdım gönderemedim,sanırım şimdi düzelmiş.
İşte bu tam benlik bir makarna olmuş.İçine soğanı da koymuşsun ya mükemmelll...
Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder