Perşembe, Ekim 12, 2006

Sakızlı Muhallebili Güllaç

Acaba Hatice (Portakal Ağacı) gülacı nasıl yapıyor diye merak edip sitesini gezerken yorumlarda gördüm bu tarifi. İlk yorum olarak yazılmıştı. Ben kendi ölçülerimle yaptım. Harika oldu, tüm misafirler hep bir ağızdan tatlı çok güzel olmuş dediler...

Tarifi yazan Feyza Hanım'a buradan çok teşekkürler...

Malzemeler:
  • Yarım paket gülllaç (7 tane)
  • 1 litre süt + 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Gülsuyu

İçine:

  • 1 paket Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
  • Yarım litre süt

Üzerine:

  • Nar taneleri ve ince kıyılmış ceviz

Yapılışı:

  • Süt ile şekeri kaynatın. Kaynayınca içine vanilyayı ilave edin.
  • Biraz ılıtın ve arzunuza göre gülsuyu ilave edin.
  • Süt ılısın diye beklerken, diğer yanda içi hazırlayın. Yarım litre süt ile sakızlı muhallebiyi karıştırarak pişirin. Sonradan çırpmanıza gerek yok.
  • Tepsiye bir kepçe süt döküp güllaç yaprağını dörde kırarak yerleştirin. Üzerine kepçeyle süt dökün. Bu şekilde 4 yaprağı yapın.
  • Üzerine kaşıkla tüm muhallebiyi yaydırarak koyun.
  • Diğer güllaç yapraklarını da üzerine sütle ıslatarak aynı şekilde koyun.
  • En üste kalan sütü dökün. Güllaç tüm bu sütü çekiyor ve servis ederken dibinde az süt kalıyor.
  • Tatlınızı buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapmadan önce üzerini ceviz ve nar taneleriyle süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun.

9 yorum:

ArMeda dedi ki...

Nilüfercim bende otarifi biliyorum ama sakızlı muhallebinin tadını hiç sevmediğim için deneyemedim acaba başka bir muhallebi yapsammı mutlaka denemelimiyim canım ellerine sağlık sevgiler....

Nilüfer dedi ki...

Ben acaba tavuk göğsü ile olur mu diye düşündüm markette muhallebiyi alırken, bence olabilir... :)
Damla sakızının tadı çok yakışmıştı gerçi, ama sevmeyince alternatif denenebilir...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Bende armeda gibi tarifi bilirim arada da yaparım fakat gül suyu olmadan.(hiç sevmem) Ellerine gönlüne sağlık marifetli arkadaşım benim.Senin elinden herşey yenir,olsak da yesek bir ara.))

Sana ve ailene harika bir hafat sonu diliyorum.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nilüfer'cim bu güllaçda diğeri gibi harika görünüyor ellerine sağlık kolaylıklar iyihaftasonları Ebru

www.blogcu.com/mutfaksepeti

renkler dedi ki...

Benim gibi fazla tatlı, hele de güllaç sevmeyen birinin bile ağzı sulandı. Eline sağlık...

Adsız dedi ki...

Evdeki güllaç yufkaları bitmeden ben de sütlü güllaç deneyeceğim.Yayınlaya yayınlaya canımı istettiniz:))Ellerine sağlık

Hatice dedi ki...

Nilüfer güzel güzel güllaç tariflerini sıralamışsın:), ellerine sağlık..
ramazan bitmek üzere ve ben hala güllaç yiyemedim:(

Adsız dedi ki...

Nilüfercim eline sağlık canım sakızlı muhallebiye çok sevrim iki lezzet bir arada harika olur bence tarif için teşekkürler.Tekrar aramıza dönmene çok sevindim.yeni bloğunun adresini ekliyemedim çünkü benim link bağlantılarımdaki sorun malesef giderilmiyor ne yeni adres ekliyebiliyorum nede silebiliyorum eski adresinide silemiyorum anlıycan.güzel bir pazar geçirmeni dilerim sevgiler.

Nilüfer dedi ki...

Gül'cüğüm gülsuyunu çok severim. Süt kokusu olmasın da ne olursa olsun :)) Size de iyi haftasonları diliyorum...

Teşekkür ederim Ebrucuğum... Ben de iyi haftasonu dilerim..

Teşekkür ederim Renkler, hafif bir tatlı deneyin derim...

Beyhancım, ben de kalanla sizinkinden denemeyi düşünüyorum. :)

Sevgili Hatice, daha bir hafta var hala sansin var ;)

Susamcım sizden ayrı kalınmıyor :)

Herkese Sevgiler...