Cumartesi, Kasım 25, 2006

Levrek Buğulama


Çok fazla börek çörek yayınladım, yemek tarifi koyamadım. Aslında eşim yokken pek yemek yaptığım da söylenemez, bu ara bol bol balık yaptım. Babam bir tarif verdi tencerede palamut tarifi. Tencerenin dibinde soğan domates sarımsak döndürüyorsun, üzerine dilimlenmiş palamutu koyuyorsun, su da koyup pişiriyorsun, pişmesine yakın üzerine maydanoz doğruyorsun. Balıklarını boşver sırf suyunu bile yesen olur diyor. :)

Sitesini çok beğendiğim Yemek Cini'nde (Şeyma) Levrek Buğulama görmüştüm. Çok benziyor babamın tarifine, sadece palamut değil de levrek ve de fırına veriliyor. Ben de kardeşlerimin geleceği akşam yaptım. Bu tarz balığı kızartmasından daha çok sevdiğimi farkettim :)) İnci'ye yedirmesi de daha rahat oldu...

4 yorum:

  1. ellerine sağlık,balık iştah açıcı görünüyor..

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nilüfer'cim ellerine sağlık bende çok seviyorum balğı ve ilk defa gördüm tencerede ilk fırsatta yapacağım

    YanıtlaSil
  3. Nilüfer balık çok güzel görünüyor bu pişiriliş şekliyle çokta hafiftir herhalde.eline sağlık

    hesna

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Seda.

    Tencerede ben de sevdim Sebnemcim, palamutu sevmeyen esim de o sekilde sevdi...

    Teşekkür ederim Hesna...

    Sevgiler

    YanıtlaSil