Salı, Mart 06, 2007

Çay Mönüsü

Komşularımla her hafta bir gün toplanıyoruz. Böylelikle sürekli görüşmüş oluyoruz ve güzel oluyor. Şubatın son günü de bana geldiler. Fotoğraflardakiler onlar için hazırladıklarım. Sırasıyla anlatayım:

Çikolatalı pasta

Bu pastanın kekini sade pandispanya yaptım. Kremasını ise hazır kakaolu krema kullandım. Ortasına ve kenarlarına damla çikolata koydum. Üzerine ise gofret rendeledim ve kingtop gofretlerle süsledim.

Kıymalı Kömbe

Oktay Usta'dan seyrettiğim bu kıymalı kömbe tarifim silinen tariflerim arasında tekrar ekleyeceğim ama bu tarifi kabaklı olarak da denemiştim. Onun tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Cevizli kurabiye ve sade kurabiye

Cevizli kurabiyeler, fotoğrafda üzeri pudra şekerli olanlar, ağızda dağılan çok güzel kurabiyeler oldular, tarifini ablamdan (görümcem) aldım. Sade kurabiyelerim ise daha önce yayımladığım çikolata damlalı kurabiyelerin sadesi.

Tahinli kek

Etkinlik için yapmış olduğum bu kekten, komşularıma da yaptım. Eğer bir tahin severseniz, mutlaka deneyin.

Tavuklu patatesli börek

Daha önce yayımlamış olduğum kıymalı patatesli böreğe benzer tavukla yaptım ve üç yerine iki yufkayı üst üste koydum. Ayrıca ıslatırken biraz da süt kullandım.


Amerikan salatası

Çok büyük bir kolaylık, hazır garnitür ve mayonezi karıştırıp, içine biraz da salatalık turşusu doğradınız mı işte size amerikan salatası.

Mor lahana salatası

Bu salatayı yapmayı yetiştiremedim, komşuma malzemeleri verip tarif ettim, o yaptı. Mor lahanayı doğrayıp tuzla ovuyorsunuz, sarımsaklı yoğurt ve iki kaşık mayanozle karıştırıyorsunuz.

Bir önceki yazımın yorumlarına bakınca, arayı biraz açtığım için bazı arkadaşlar beni merak etmişler, hepinize çok teşekkür ederim. Beni düşünüp merak ettiğiniz için çok mutlu oldum desem yalan olmaz. Günlük koşuşturmacalar, küçük bir çocukla ve mevsim hastalıklarıyla uğraşmak derken bilgisayar başına oturamadım. Allah'a şükür kötü bir şey yok.

Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, şimdilik hoşcakalın.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Nilüfer'ciğim hepsi de harika görünüyor.Keklerinle ilgili yorum yazmıştım ama kayda geçmemiş.Onlar da çok güzeller,ellerine sağlık canım,öpüyorum.

BEYHAN

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar pastaya bayıldım denenecekler arasına alındı bile kömbeyi bende denedim harika oldu artık sık sık yapıyorum sevgiyle sıhhatle kal canım

Defne dedi ki...

Nilüferciğim,
ellerine sağlık, hepsi çok hoş görünüyor. Şu kömbe tarifini ben de denemeliyim :) yakın zamanda. Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Nilüfercim 8 mart dünya kadınlar günün kutlu olsun sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Nilufer'cim,
Ne cok cesit yapmissin boyle.Ellerine saglik.Ben borekte takildim.Ne harika kesin tarif bekliyorum.Operim cnm.

ArMeda dedi ki...

Nilüfercim hepsi nefis gözüküyor,orada olmak varmış ellerine sağlık canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar, hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu ara çok yoğunum, buralara uğrayamayabilirim. Kusura bakmayın, sevgiler...
Nilüfer

kamiş dedi ki...

Nilüer, naptın yaa bu kadar şeyle nasıl başa çıktın? Aç aç çok iyi geldi valla :))

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık canım, herşey harika gözüküyor, sevgiler...:)