Pazartesi, Haziran 19, 2006

YE #11 BALIK: Ton Balıklı Pizza

Ton Balıklı Pizza
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su (azar azar konuyor)

Üzerinin harcı:

  • 1 kutu ton balığı konservesi
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 kase mısır konservesi
  • 7-8 adet siyah zeytin
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • kekik,
  • tuz,
  • karabiber
  • sıvı yağ

Yapılışı:

  • Kaba unu koy, ortasını havuz yap. Havuzun içine mayayı koy, az ılık su ile erit, sıvıyağı şekeri, tuzu ekle, unla karıştır ve yoğur.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak suyun miktarı da ona göre ayarlanacak. Eğer katı olursa az su eklenir, yumuşak olursa da ele biraz un alınır.
  • Hamuru tezgaha al ve tezgahta da yoğur. Hamuru tepsi büyüklüğünde aç, yağlanmış tepsiye koy. Üzerine yağ, ketçap, kekik, tuz, biber serpip yaydır.
  • Üzerine konacak malzemeleri doğra ve karıştır, kaşar peynir hariç. Hamurun üzerine yaydır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına ver.
  • Kaşar rendesini pişmesine yakın üzerine yaydır ve ısıyı 10 derece azalt. Eriyince fırından çıkar.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: