Pazartesi, Haziran 19, 2006

YE #11 BALIK : Ton Balıklı Milföy Böreği

Bu börek çok lezzetli oluyor, misafirlerime yapmıştım ve çok beğendiler. Ben sırf kendim için bile arada sırada yapıyorum...

Ton Balıklı Milföy Böreği
Malzemeler:
  • Bir küçük kutu ton balığı konservesi (dardanel)
  • 3-4 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 6 adet Milföy hamuru

Yapılışı:

  • Ton balığını bir kaba alın, ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ile karıştırın.
  • Milföy hamurlarınızın ortasına harçtan paylaştırın. Hamuru istediğiniz şekilde kapatın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: